СВЕТИ ВАЛЕНТИН В ИСТАНБУЛ и ОДРИН

СВЕТИ ВАЛЕНТИН В ИСТАНБУЛ и ОДРИН
* ОРИЕНТАЛСКА ЛЮБОВ*
Маршрут:  Ямбол – Сливен – Казанлък – Стара Загора – ГКПП Кап. Андреево- Истанбул.
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки / 1 закуски
Дати на отпътуване: 11.02.2017 г.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА: 100 лв
LAST MINUTE ЦЕНА: 100лв.
Редовна цена: 129 лв

1-ВИ ДЕН: Отпътуване от България
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:
Маршрут
Град на отпътуване Място Час ПРОМО
ЦЕНА
Ямбол Сп. Минерална баня 01:00 часа 100 лв
Сливен Сп. Жп гара 01:15 часа 100 лв
Казанлък Сп. Лъвова Чешма 02:15 часа 100 лв
Ст. Загора Сп. Хотел Железник 03:00 часа 100 лв
Отпътуване от съответния град. Кратки почивки по пътя. Нощен преход.
Пристигане в Истанбул рано сутринта. Освежаване във фоайето на хотела и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.
Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:

ДНЕВНА ПРОГРАМА:
1.Панорамна Автобусна Обиколка на Истанбул „Два Континента“ с местен екскурзовод – (продължителност около 1,5 часа)- Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси.  “Топкапъ Сарай”, (дава се информация за двореца без да се посещава), базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата“, Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава). По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа” (най-високото място в Истанбул),  за  да опитате прочутото турско кафе, хапвайки гьозлеме  и да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. По моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул, минава се покрай “Златният рог”. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” – ОТВЪН от 06.09.2011 е затворена за реставрация)
БОНУС:  Пешеходна Обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод
БОНУС:  Посещение на Капалъ Чарши – най-големия и най-стария покрит базар в света
3. Нощен Истанбул („Пиер Лоти”) ( БОНУС за всички ДАМИ!  ) – Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по- интересен може да бъде и начинът по който ще стигнете до там.
Цена на тура : 10 евро/ 20 лева/ 30 турски лири
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, обзорна автобусна обиколка на нощен Истанбул и билет за лифта до кафето “Пиер Лоти”
Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане:
4. Организирана Вечеря в атракционно турско заведение с шоу програма
5. Организирана Вечеря с атракционна програма на Кораб-ресторант по Босфора
Нощувка.

2 -РИ ДЕН:  Закуска. 
ДНЕВНА ПРОГРАМА
Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:
1.Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул ( БОНУС за всички ДАМИ!  С включена входна такса за 4Д панорамна обиколка на Истанбул). Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул – Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка.
БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ”
БОНУС:  Посещение на Аквариум „ Sea Life“  – без входната такса
Свободно време. Отпътуване за Одрин.
БОНУС:  Панорамна обиколка на Одрин с включено:  Посещение  на една от най-големите джамии в Турция – “Селимие” – перлата от архитектурната огърлица на архитект Мимар Синан. Свободно време. По желание на групата е възможно посещението на джамията „Селимие” да се замени със свободно време за шопинг на Одринската борса и на Араста Базар.
Пътуването продължава с кратки почивки. Пристигане в България късно вечерта.

НАСТАНЯВАНЕ
Човек в Двойна стая със спалня включено в цената
Човек в Двойна стая с отделни легла включено в цената
Човек в Тройна стая с отделни легла включено в цената
Допълнително легло в двойна стая (подходящо за деца до 12 г.) включено в цената

ПАКЕТНАТА ЦЕНА:
ПРОМО ЦЕНА   99 лв

ОТСТЪПКИ ОТ ПРОМО ЦЕНА:
Ученици и студенти: НЯМА
Деца до 12 год, настанени в стаята на двамата родители: – 5 %
РЕДОВНА ЦЕНА 129 лв

ОТСТЪПКИ ОТ РЕДОВНА ПАКЕТНА ЦЕНА:
Ученици и студенти: НЯМА
Деца до 12 год, настанени в стаята на двамата родители: -10 %

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувки с 1 закуски в хотел ***/ **** в Истанбул
Митнически и магистрални такси
Екскурзоводско обслужване
БОНУС за всички ДАМИ! – Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул с включена входна такса за 4Д панорамна обиколка на Истанбул)
БОНУС за всички ДАМИ! – „Нощен Истанбул и кафето Пиер Лоти“ – панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод и изкачване с лифт за „нощно питие“ на фона на романтичните светлини на Босфора
БОНУС: Посещение на Капалъ Чарши – най-големия и най-стария покрит базар в света
БОНУС: Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ”
БОНУС: Посещение на Аквариума „ Sea Life“  (без входна такса)
БОНУС: Панорамна обиколка на Одрин и шопинг

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Лични разходи
Мед „ Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” – ДОПЛАЩАНЕ – 3 лв
Настаняване в единична стая – ДОПЛАЩАНЕ – 35 лв
Медицинска застраховка за лица от 65 до 75 годишна възраст се доплаща по 5,00 лв.; а за лица над 75 годишна възраст се доплаща по 10,00 лв.
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Допълнителни eкскурзии

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 
Екскурзията се провежда при минимум 37 записани туристи.
Уведомление, ако минималният брой туристи не е набран – до 5 дни преди датата на отпътуване.
Внасяне на 50% депозит;
Доплащане не по-късно от 10 дни преди заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Цената на допълнителните екскурзии включва : транспорт, входни такси на посещаваните исторически обекти, лицензиран екскурзовод на български език
Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 души
Всички допълнителни екскурзии и посещения са по желание!
Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Агенцията не носи отговорност при промяна на цените на входните музейни такси
При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт!
Хотелите се намират в старата историческа част на Истанбул в района Аксарай, Лалели, Беязид
Разпределението на местата в автобуса се осъществява по ред на записване. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Валутен курс 1 лира = 0.60 лева (ориентировъчно)
Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч (зимно време 11 часа)
За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване.
За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500
ТА има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, с полица № 03700100000282 на ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС АД– гр. София

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
За лица над 18 г. валиден задграничен паспорт, с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване;
За лица под 18 г. пътуващи с двамата родители се изисква задграничен паспорт, оригинал и копие от акта на раждане на детето. Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
За лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква декларация, заверена от нотариус и две ксерокс копия на тази декларация, както и оригинала и две ксерокс копия на акта за раждане. Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: 
Панорамна Автобусна Обиколка на Истанбул „Два Континента“ с местен екскурзовод (продължителност около 1,5 часа).Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси “Топкапъ Сарай”, (дава се информация за двореца без да се посещава), базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата“, Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава). По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа” (най-високото място в Истанбул),  за  да опитате прочутото турско кафе, хапвайки гьозлеме  и да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. По моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул, минава се покрай “Златният рог”. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” – ОТВЪНот 06.09.2011 е затворена за реставрация)
Цена на екскурзията: 12 евро / 24 лв / 40 турски лири
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата
Минимум туристи: 15 души
Вечеря в атракционно турско заведение “GAR”  Вариете  с шоу програма  -Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.
Цена на екскурзията: 30 евро / 60 лв / 90 турски лири
Цената включва: трансфер от хотела и обратно, представител на фирмата, вечеря (салата асорти -ордьовър, топли предястия, зелена салата, основно ястие ,сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл), Музикална програма –  представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско
Минимум туристи: 10 души
Вечеря с атракционна програма на Кораб- ресторант по Босфора
трансфер от хотела и обратно, вечеря с неограничено количество местни напитки  и богата шоу програма, представител нафирмата.
Цена на екскурзията: 35 евро / 70 лв / 105 турски лири
Цената включва: трансфер от хотела и обратно, представител на фирмата, вечеря Меню: Коктейл “добре дошли”, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА МЕСТНИ АЛХОКОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
Минимум туристи: 10 души
Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул ( БОНУС за всички ДАМИ!  С включена входна такса за 4Д панорамна обиколка на Истанбул). най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.
Цена на екскурзията: 20 евро / 40 лв / 59 турски лири
Цената включва: трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входна такса за 4Д панорамна обиколка на Истанбул
Минимум плащащи туристи: 10 души
Нощен Истанбул („Пиер Лоти”) ( БОНУС за всички ДАМИ!) Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български и изкачване до кафене на Пиер Лоти: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки.
Цена на екскурзията: 10 евро / 20 лв / 30 турски лири
Минимум плащащи туристи: 15 души

ВАЖНО:
Отказване от екскурзии се приемат само по уважителни причини и то преди групата да е пристигнала в Истанбул.
За улеснение на туристите, цените са изчислени в евро, турски лири и български левове Минимален брой на туристите е 15 броя, с някои изключения, обвързани с изискване на турския партньор на Агенцията
Детски намаления за допълнителните екскурзии:
Деца 0-3 год. – Безплатно /Деца 4-7 год. – 20% отстъпка
ВНИМАНИЕ: Моля, бъдете готови навреме в уговорения час на мястото за тръгване за екскуриите!