СУПЕР ПРОМОЦИЯ: Екскурзия до Истанбул -> 115 лева

ПРОМО Уикенд в Истанбул 2018 г.

Автобусна програма 4 дни / 2 нощувки с отпътуване от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково

Дати на отпътуване: всеки четвъртък от 22.02. до 20.12.2018 г.

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 115 лева

П Р О Г Р АМ А:

Ден 1 (четвъртък):  20:30 ч. Отпътуване от София – Автогара Сердика ( бивш Трафик Маркет) по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

Ден 2 (петък): Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.

08:00 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (включена в пакетната цена):

Програмата започва с пешеходна разходка в историческия център на града – Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтана на Вилхелм II; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават). Програмата продължава с автобуса: по моста Галата над Златния рог, покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора, площад Таксим, прочутия хотел Пера Палас, посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, акведукта на Валенс. Завръщане в хотела покрай старинните стени на Константинопол.

14:00 ч. Възможност за екскурзия по желание срещу заплащане, включваща трансфер и посещение на:

Забележка: Посещението на отделните обекти, предложени в екскурзията се комбинират по избор на туриста, срещу заплащане на съответната цена. Включеният трансфер е в началото и в края (след посещение на последния обект) на цялата програма.

14:30 ч. Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.

15:30 ч. Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.

16:45 ч. Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.

20:00 ч. Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание; срещу заплащане) Нощувка.

Ден 3 (събота) : Закуска. Свободно време или възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане:

08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „ялъ“.

11:30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.

15:00 ч. Очарованието на “Истанбулският Манхатън” (по желание срещу заплащане) – програмата включва посещение на небостъргача “Сапфир” –  най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти; Музей на восъчни фигури; офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава.

19:00 ч. Програма “Нощен Босфор” (по желание срещу заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.

19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание срещу заплащане)

21:00 ч. „Светлинна симфония“ – нощна автобусна обиколка на Истанбул (по желание срещу заплащане) – Истанбул е градът с много лица, красив както през деня, така и през нощта, целия облян в светлина. Програмата включва и посещение на едно от най-романтичните места на Истанбул – хълмът Пиер Лоти, от който се открива гледка към края на Златния рог и светлините му. Нощувка.

Ден 4 (неделя): Закуска. Освобождаване на хотела.

09:00ч. Отпътуване за Чорлу и посещение на  фирмения магазин на фабрика  ТАЧ с възможност за шопинг – качествени спални комплекти, детски комплекти, хавлии, пердета, завивки и др.

Около обяд отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на българската църква Св. Св. Константин и Елена – построена през 1869 г. за по-малко от седем месеца, ярко свидетелство за православната архитектура от онова време; възможност за посещение на прочутата джамия  Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.

Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Пакетни цени в лева при настаняване в стандартна стая в х-л GRAND EMIN 3*/ х-л EMIN 3*

Дати на заминаване Възр. в двойна стая Единична стая Трети възрастен 2-ма възр. + 1 дете
 (0-5.99)
2-ма възр. + 1 дете
 (6-11.99)
февруари март 115 лв 150 лв 115 лв 305 лв 305 лв
15.02.
22.02.
01.03. 15.03. 22.03.
май юни 115 лв 150 лв 115 лв 305 лв 305 лв
03.05.
10.05.
17.05.
24.05
31.05.
07.06. 14.06.
21.06.
28.06.
юли август 115 лв 150 лв 115 лв 305 лв 305 лв
05.07.
12.07.
19.07.
26.07.
02.08. 09.08. 16.08. 23.08.
30.08.
септември октомври 115 лв 150 лв 115 лв 305 лв 305 лв
06.09.
13.09.
20.09.
27.09.
04.10. 11.10. 18.10. 25.10.
ноември декември 115 лв 150 лв 115 лв 305 лв 305 лв
01.11.
08.11.
15.11.
22.11.
29.11.

 

06.12.
13.12.
20.12.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Транспорт по посочения маршрут с лицензиран туристически Aвтобус;

Безплатни топли напитки – чай/кафе, и вода по време на пътуването от/до Истанбул.

2 нощувки със закуски в х-л Grand Emin 3* / х-л Emin 3*

Обзорна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език;

Посещение на Чорлу с възможност за шопинг.

Кратък престой в Одрин с възможност за посещение на българската църква Св.Св. Константин и Елена; джамията Селимие и време за шопинг.

Всички пътни, магистрални и гранични такси.

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5000 евро на ЗАД АРМЕЕЦ.

Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги и програми по желание.

Доплащане за медицинска застраховка с асистьнс за лица над 65 г. – 5 лв.

Входни такси за музеите;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ – заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

 

Промяна на пакетната цената е възможна при:

Увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото.

Увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.

Промяна в обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването.

 

Други условия:

Всеки турист, който e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването.

Местата в автобуса се разпределят по реда на записване.

Конкретни номера на седалки и предни места в автобуса не се гарантират!

Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристическ обекти.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени. Срок за уведомяване при настъпване на такова обстоятелство – 7 дни.

Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки “Отмяна на пътуване” и застраховка “Кражба, загуба или забавяне на личен багаж”.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Обзорна обиколка на Истанбул с автобус – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (включена в пакетната цена):
Програмата започва с пешеходна разходка в историческия център на града – Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Теодосий; фонтана на Вилхелм; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават). Програмата продължава с автобуса: по моста Галата над Златния рог, покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора, площад Таксим, прочутия хотел Пера Палас, посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, акведукта на Валенс. Завръщане в хотела покрай старинните стени на Константинопол.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 14:00 ч.
Цена за възрастен: 90.00 BGN
Цена за дете: 70.00 BGN

3 в 1 Дворец Топ Капъ, Света София, водохранилището Йеребатан – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

Посещението на отделните обекти, предложени в екскурзията се комбинират по избор на туриста, срещу заплащане на съответната цена. Включеният трансфер е в началото и в края (след посещение на последния обект) на цялата програма.

 14:30 ч. Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.

 15:30 ч. Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.

16:45 ч. Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус
Входните такси за музейте

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 14:30 ч.
Цена за възрастен: 40.00 BGN
Цена за дете: 35.00 BGN

Посещение на стария султански дворец Топ Капъ – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус
Входна такса

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 15:30 ч.
Цена за възрастен: 40.00 BGN
Цена за дете: 35.00 BGN

Посещение на църквата-музей Света София – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

 15:30 ч. Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус
Входна такса

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 16:45 ч.
Цена за възрастен: 30.00 BGN
Цена за дете: 25.00 BGN

Посещение на водохранилището Йеребатан – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

 16:45 ч. Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус
Входна такса

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 20:00 ч.
Цена за възрастен: 50.00 BGN
Цена за дете: 40.00 BGN

Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Вечеря
Трансфер с автобус

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 8:30 ч.
Цена за възрастен: 30.00 BGN
Цена за дете: 25.00 BGN

Разходка с корабче по Босфора – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили ялъ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус
Разходка с корабче.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 11:30 ч.
Цена за възрастен: 45.00 BGN
Цена за дете: 40.00 BGN

Посещение на новия султански дворец Долмабахче – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

11:30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Лицензиран екскурзовод
Трансфер с автобус
Входна такса за музея

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 15:30 ч.
Цена за възрастен: 40.00 BGN
Цена за дете: 30.00 BGN

Очарованието на – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

Очарованието на “Истанбулският Манхатън” (по желание срещу заплащане) – програмата включва посещение на небостъргача “Сапфир” –  най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти; Музей на восъчни фигури; офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава.

Забележка: Екскурзията се провежда при мин. 10 записани.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Водач на групата
Трансфер с автобус
билет за 4D киното

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 19:00 ч.
Цена за възрастен: 50.00 BGN
Цена за дете: 40.00 BGN

Вечеря в рибен ресторант на Златния рог – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Вечеря на корабче
Трансфер с автобус

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 19:30 ч.
Цена за възрастен: 90.00 BGN
Цена за дете: 80.00 BGN

Програма Нощен Босфор вечеря на кораб по Босфора – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Вечеря на корабче
Трансфер с автобус

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 21:00 ч.
Цена за възрастен: 20.00 BGN
Цена за дете: 15.00 BGN

Светлинна симфония“ – нощна автобусна обиколка на Истанбул – ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

Светлинна симфония – нощна автобусна обиколка на Истанбул (по желание срещу заплащане) – Истанбул е градът с много лица, красив както през деня, така и през нощта, целия облян в светлина. Програмата включва и посещение на едно от най-романтичните места на Истанбул – хълмът Пиер Лоти, от който се открива гледка към края на Златния рог и светлините му.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Трансфер с автобус

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Разходи от личен характер