Екскурзия до Италия за Свети Валентин 14.02.2019 – 495 лева /самолет/

ВЕРОНА – ВЕНЕЦИЯ – ФЛОРЕНЦИЯ – МИЛАНО

 

ПЪРВИ ДЕН– 14.02.2019 – 11.15ч.- Отпътуване от София за Милано. /По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/ 12.25ч – Пристигане в Милано. Отпътуване за Верона. Това, с което най-вече свързваме Верона, е романтичната любовна история на Шекспировите герои Ромео и Жулиета. Романтичната трагедия я превръща в град на любовта, а домът и прочутата тераса на Жулиета – в една от най-посещаваните забележителности не само във Верона, но и в цяла Италия. Освен това Верона съхранява спомена от много епохи и нейната уникална атмосфера и аристократизъм ще направи празника наистина специален. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”, обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони, неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона – паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на 1 век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента.Днес това е несравнимо място за значителни спектакли,лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света.По елегантната улица „Мацини“ ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“. Тук е  внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „ Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика. По желание доплащане за романтична вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН– 15.02.2019 – Закуска. Отпътуване към градът, който заема първо място в класациите за най-романтичен град в света – Венеция. Отплаване с  кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота ,запазена от столетия. Великолепният  архитектурен ансамбъл на площад  “Сан  Марко ”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации, с високата 98,6 м Камбанария, с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула. Най-представителните сгради  безспорно са Двореца на дожите  и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република. Ще се движим по тесните улички, малки площадчета, старинни мостове, за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Свободно време за романтична разходка и снимки сред красивите пейзажи на Венеция. Отпътуване за Монтекатини. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН– 16.02.2018 – Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук  едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Отпътуване за Милано. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 17.02.2019 – Закуска. Романтичното ни пътуване ще завърши в Милано– един вечно пулсиращ и модерен град, известен като финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Негова визитна картичка е величествената катедрала, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка  и Замъка Сфорцеско. Трансфер до летището. 17.15ч.- Отпътуване от Милано за София. 20.20ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

495лв. 645лв. 445лв.
Цената включва:
 • 3 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Милано-София с включени летищни такси;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Корабче до Венеция и обратно– 20евро;
 • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 45 евро *;
 • Ръчен багаж до 10кг.- 35лв.;
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 100лева;
 • Романтична вечеря- 25 евро;
 • Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково: 50лв.;
 • Билети за автобус и слушалки във Флоренция– 5 евро;
 • Сити такса- заплаща се на място.

 

*Посещението на галерия «Уфици», корабче до Венеция, Романтична вечеря и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум – 20 туристи*