Екскурзия до Италианските езера 30.03.2019 – 595 лева /самолет/

КОМО– БЕЛАДЖО– ЛАГО МАДЖОРЕ– СТРЕЗА–„ИЗОЛА БЕЛА“– „ИЗОЛА МАДРЕ“– МИЛАНО– ЛАГО ДИ ГАРДА– БАРДОЛИНО– СИРМИОНЕ

Дата на отпътуване: 30.03.2019г.

ПЪРВИ ДЕН– 30.03.2019– 10.20ч.-Отпътуване от летище София за Милано / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 11.30ч.- Пристигане в Милано. Отпътуване за езерото Комо -най-дълбокото езеро в Европа, вдъхновило с красотата си много художници,писатели,музиканти, артисти. Разглеждане на  градчето Комо– „Пиаца дел Дуомо” и  катедралата „Санта Мария Маджоре”. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков.Отпътуване с корабче от Комо за Беладжо, перлата на Лаго ди Комо. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 31.03.2019– Закуска.Отпътуване за Лаго Маджоре– второто по големина езеро в Италия.От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови- Изола Мадре,Изола деи Пескатории Изола Бела.Разходка с корабче и разглеждане на пленителния“Изола Бела“, на които се намира известния Дворец на принцовете Боромео– един истински бароков оазис,разположен сред прекрасни терасовидни градини. Отпътуване с корабче и разглеждане на „Изола Мадре“ . Не напразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения  изаема площ от 80 000 кв.м. Самия дворец пази духът на  16-ти век с прекрасна мебелировка. Впечатляват много произведения на изкуството, Залата на сезоните, Приемния салон,колекцията от марионетни кукли.Отпътуване и разглеждане на Милано –  финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура, превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка  и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 01.04.2019– Закуска. По желание посещение увеселителен парк Гардаленд или Лаго ди Гарда:

 • увеселителен парк Гардаленд– един от най-атрактивните увеселителни паркове в света. Намира се в Североизточната част на Италия – в близост до най-голямото алпийско езеро – Лаго ди Гарда. Многото атракции са подходящи за всички възрасти и предпочитания – от най-малките до любителите на силните усещания. Гостите на парка могат да се насладят на множество приключения, разделени в няколко зони – екстремните атракциони са събрани в зоната „Adrenaline“, зоната с повече спокойствие и интересни занимания носи името „Adventure“, а зоната за най-малките е „Fantasy“. Гардаленд е разположен сред уникална природа и зеленина, неговата площ заема 445 000 квадратни метра. Част от парка е и Гардаленд Сий Аквариум Лайф, който предлага уникално пътешествие към дълбините на морето и срещи с непознати водни обитатели.
 • Лаго ди Гарда–  най-голямото езеро в Италия.Разглеждане на едноименното градче Гарда, сгушено в подножието на Алпите.Разходката продължава по бреговете на езерото до малкото селище Бардолино,приютило  стари романски църкви като „Сан Северо”,„Сан Коломбано” и „Сан Зено”, известно с производството на вино.Спирка в  най-известния курорт на езерото- Сирмионе, красиво разположен  на полуостров около старинната крепост на фамилия Скалиджири.Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 02.04.2019– Закуска. Трансфер до летището в Милано. 12.50ч.-Отпътуване от Милано за София. 15.55ч.-Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

595лв. 745лв. 545лв.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София- Милано-София с включена летищна такса;
 • 3 нощувки със закуски в хотел;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • фуникуляр до Брунате /по желание минимум 15-желащи/- 5.50 евро*;
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 140 лева;
 • 2 бр.ръчен багаж до 10кг. голям ръчен с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см. и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см- 35лв.;
 • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково-50лв.;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция
 • Билет за корабче до Беладжо – 27 евро*;
 • Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела” и „Изола Мадре” и с включени входни такси за дворците – 45 евро;
 • Увеселителен парк Гардален/входна такса, резервация и транспорт/- 35 евро