Екскурзия Брюксел, Париж, Дисниленд и замъците по Лоара 03.04.2019-895 лева

БРЮКСЕЛ– ПАРИЖ– ДИСНИЛЕНД– ЗАМЪКА “ШАМБОР“– ЗАМЪКА“ШЕВЕРНИ“– ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

Дата на отпътуване: 03.04.2019г.

ПЪРВИ ДЕН–03.04.2019– 06.15ч.-Отпътуване от София за Брюксел. По желание трансфер от Пловдив и Хасково до летище София.08.05ч.-Пристигане в Бюксел.  Разглеждане на Брюксел- град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки,  на бирата и мидите. Дали ще го харесате, или не,но със сигурност  не бихте го сравнили с друг град и не бихте го забравили. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на  старото кметство-„Отел де-Вил“с красив флюгер от 15 век. Тук на всеки две години през август се подрежда  известния огромен цветен килим.Няма да пропуснем  един от символите на Брюксел- закачливата статуя на Манекен Пиз-или пикаещото във фонтан  момченце. Ще се разходим  до закритите галерии”Св.Юбер” с множество кафенета и магазини,за да опитаме една от 100 вида бири или пралини  от прочутия белгийски шоколад, да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Отпътуване за Париж. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН–04.04.2019– Закуска. Разглеждане на Париж- градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения.  По желание имате възможност  за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) –  различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е  кабаре “Мулен Руж“, плас “Пигал“ . Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН–05.04.2019– Закуска. Свободен ден и възможност за посещение на: „Дисниленд Париж“– увеселителен парк, на 32 км  от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. „Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио. Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети.  Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН–06.04.2019– Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до два от замъците по Лоара-“Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори.“Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век /. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН–07.04.2019– Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав.  Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Трансфер с автобус до летище Бове/Париж. 16.20ч.-Отпътуване от Париж за София. 20.05ч.- Пристигане на летище София. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
895 лв. 1095 лв. 845 лв.


Цената включва:

 • 4 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Брюсел с включени летищни такси;
 • Самолетен билет Париж-София с включени летищни такси;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

    Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Айфелова кула до 2 ет./входна такса и резервация/ – 25 евро, за младежи до 24г.-18 евро;
 • Айфелова кула до 3 ет./входна такса и резервация/ – 35 евро, за младежи до 24г.-23 евро;
 • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро*;
 • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация за час/– 45 евро*, до 26г. – 25 евро;**
 • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 25 евро*, за лица до 26 години- безплатно; **
 • Посещение на увеселителен парк Дисниленд- 70 евро/
 • Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково и обратно– 50лв.
 • Регистриран багаж до 20кг.– 150лева;
 • Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро, до 18г.-50 евро;*
 • Регистриран багаж до 20кг.– 150лева;
 • 1 бр. багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23см- 40лв;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция

*Посещението на Айфеловата кула, двореца “Версай“, Дисниленд, екскурзията до два от замъците по Лоара  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*