Екскурзия до Рим и Ватикана 3 нощувки 19.09.2019 – 645 лева самолет /-50 лева до 31.03.2019г./

РИМ – ВАТИКАНА

Дата на отпътуване: 19.09.2019г.

ПЪРВИ ДЕН– 19.09.2019– Отпътуване в 06.40ч.от летище София за Рим /По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.35ч.- Пристигане в Рим. “Roma, la citta eterna”- Вечния град  Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности  в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на  Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но  и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е  „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 20.09.2019– Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и  огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение  с екскурзовод- изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един  културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите  на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Свободно време. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 21.09.2019– Закуска. Свободно време в Рим. По желание полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство, впечатляваща със своите фонтани, скулптури, пещери и игра на водата и музиката. Ще се насладите на алеята на Стоте фонтана и на прекрасния фонтан на Нептун, импозантните конструкции и терасираните, сякаш висящи градини, наподобяват тези във Вавилон. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 22.09.2019– Трансфер от хотел до летището. 08.00ч.- Отпътуване от Рим за София. 10.50ч.- Пристигане в София. По желание трансфер от летище София до Хасково и Пловдив.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
645 лв. 825 лв. 595 лв.
Отстъпка от цената при записване до 31.03.2019 или до изчерпване на промоционалните места: 50лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София- Рим-София с включена летищна такса;
 • 3 нощувки със закуски в хотел;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
 • Трансфер от Хасково и Пловдив до летище София и обратно- 50лв.;
 • Ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 40лв.
 • Регистриран багаж до 20кг.– 160 лева;
 • Билети за транспорт/метро и слушалки по програмата около 18 евро;
 • Екскурзия до Вила д‘Есте/автобусен транспорт, вход и водач/40 евро, за ученици-30евро*;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция;

 

*Посещението на Ватиканските музеи, Вила д‘Есте, трансфера от летище София и обратно  се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум – 20 туристи*.